Digitaliseret 2010-2014 af Henrik Højgaaard (h.hojgaard @ dadlnet [punktum] dk)Luk

FORMLER BRUGT I UDREGNINGERNE

BMI = vægt (kg) / Højde (m) x Højde (m)
BMI (<65 år)20-25 normalvægtig
BMI (>65 år)18.5-29 normalvægtig
 
Idealvægt beregnes hvis pt. er
under- eller overvægtig
Mand (vægt i kg):
50 + 0,91 * (højde i cm - 152,4)
Kvinde (vægt i kg):
45,5 + 0,91 * (højde i cm - 152,4)
 
Ernæringsvægt beregnes
NormalvægtigPatientens habituelle vægt benyttes
Overvægtig
 
 
 
BMI<: Idealvægten anvendes og 1% - 20% lægges til
BMI -30: Idealvægten anvendes og 20% lægges til
BMI >=30 og <40: Idealvægt beregnes efter BMI 30
BMI >=40: Idealvægt beregnes efter BMI 40
UndervægtigMiddelværdien af habituelle og idealvægt
 
Energibehov ♂>60 år: ernæringsvægt (kg) x 105 kJ
<60 år: ernæringsvægt (kg) x 125 kJ
♀>60 år: ernæringsvægt (kg) x 85 kJ
<60 år: ernæringsvægt (kg) x 105 kJ
 
Energibehov (avanceret) Ved temperatur >38°C kan tillægges 10%
I rekonvalecensperioden kan tillægges typisk 20%-30%
 
Proteinbehov Almindeligvis er det daglige proteinbehov:
Ernæringsvægt (kg) x 1,2 eller 1,5 = y gram Protein/døgn.
Ønskes der at ændre disse grænser vælges avanceret.

ERNÆRINGSSKEMA, INTENSIV, KOLDING SYGEHUS
version 07.04.2014

Patient Information
Fødselsdato:
Køn:
Vægt (kg):
Højde (cm):
Temperatur:
Protein-behov:
Rekonvalecens %:
Udfyldt af
Skema Nr
Ernæringsscreening
Inden for 1. døgn
Beregnede patientdata
Alder:
BMI:
BMI-status:
Idealvægt:
Ernæringsvægt:
Ernæringsbehov:
Basal (kJ):
Febertillæg (kJ):
Rekonv. tillæg (kJ):
Total (kJ):
Total (kcal):
Protein (g/døgn):
-

 
 
 
Kostform
i.v p.o. / p.s i.v / p.o.
Ernæringspræpapater

Produkt
Volumen
(mL)
Na
(mmol)
K
(mmol)
Energi
(kJ)
Protein
(g)
mL
(ialt)
kJ
(ialt)
g P
(ialt)
 
TOTAL